Gedichten. Tekstkritische leeseditie door Christophe Van der Vorst en Yves T'Sjoen. Met een nawoord van Paul Demets. Tielt: Lannoo – Atlas, 2006.

Gedichten

Paul Snoek

Edities, Gedrukt
2006
ISBN 978-90-774-4161-9
€ 29,95
  Bestel

Paul Snoek (1933-1981) geldt als een van de bekendste dichters uit Vlaanderen. Hij stond mee aan de wieg van de vernieuwing in de Vlaamse poëzie, en wordt gerekend tot de groep van de 55'ers, het Vlaamse antwoord op de experimentele vernieuwing in Nederland. Zijn krachtige poëzie is moeilijk onder een enkele noemer te vatten.

In dit boek zijn voor het eerst alle gedichten van Paul Snoek bijeengebracht: de gebundelde en de ongebundelde, de gepubliceerde en de ongepubliceerde. De teksten zijn zorgvuldig vergeleken met overgeleverde handschriften en typoscripten, eventuele tijdschriftpublicaties van de gedichten én met de originele eerste en eventueel later uitgegeven (geautoriseerde) drukken van Snoeks bundels, volgens de recentste bevindingen van de moderne editiewetenschap. Snoek was ook actief als plastisch kunstenaar. In het boek is daarom een selectie uit zijn plastisch werk opgenomen, die de interactie duidelijk maakt tussen zijn poëzie en zijn schilderwerk.

Paul Snoek. Gedichten werd samengesteld door Yves T'Sjoen, docent moderne Nederlandse literatuur aan de Universiteit Gent, en Christophe Van der Vorst van het Centrum voor Teksteditie en Bronnenstudie van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde Gent, en bevat een nawoord van dichter, recensent en Snoek-biograaf Paul Demets.

Bestel deze publicatie

Vul onderstaand formulier in zodat wij de publicatie die u wenst, kunnen opsturen. Wij houden u op de hoogte van de verzending.