Niks geniaal vandaag. De briefwisseling tussen Karel van de Woestijne en Emmanuel de Bom. Kapellen: Uitgeverij Pelckmans, 2010. 469 pp., ill.

Niks geniaal vandaag

Bert Van Raemdonck

Edities, Gedrukt
2010
ISBN 978-90-289-5610-0
€ 29,50
  Bestel

Tachtig jaar na zijn overlijden geldt Karel van de Woestijne (1878-1929) nog steeds als een van de grootste en meest invloedrijke schrijvers van zijn generatie. Een van zijn innigste vrienden was de Antwerpse schrijver en bibliothecaris Emmanuel de Bom (1868-1953). Samen waren ze betrokken bij tijdschriften als Van Nu en Straks en Vlaanderen, en ze waren ook allebei correspondent voor de Nieuwe Rotterdamsche Courant. Honderden brieven hebben ze aan elkaar geschreven, waarvan er 417 zijn bewaard. Al die brieven zijn in deze editie opgenomen.

In hun correspondentie wisselden de beide schrijvers jarenlang nieuwtjes uit over de literaire en artistieke wereld waarin ze leefden, deelden ze lief en leed over hun gezondheid en gemoed, en smeedden ze plannen om er samen op uit te trekken. Hun brieven schetsen een wonderlijk beeld van de artistieke duizendpoot die van de Woestijne was, en tegelijk typeren ze de altruïstische en bemiddelende natuur van Emmanuel de Bom treffend.

Bestel deze publicatie

Vul onderstaand formulier in zodat wij de publicatie die u wenst, kunnen opsturen. Wij houden u op de hoogte van de verzending.