Manuscript Variant Genese / Genesis. Gent: KANTL, 2006, 155p.

Manuscript Variant Genese / Genesis

Edward Vanhoutte en Marcel De Smedt (red.)

Studies, Gedrukt
2006
ISBN 90-72474-68-6
€ 10
  Bestel

De studie van manuscripten, varianten en de genese van het literaire werk staat in de moderne editietheorie en –praktijk in het brandpunt van de belangstelling.

Deze bundel presenteert de lezingen van het internationale colloquium Manuscript – Variant – Genese dat op 12 mei 2004 in Leuven plaatsvond.

Alle auteurs besteden aandacht aan de studie van teksten in handschrift, van handschriftelijke varianten en van varianten tussen verschillende drukken. Ze tonen aan dat het onderzoek naar de genese van het literaire werk in belangrijke mate kan bijdragen tot het vaststellen van een betrouwbare auteurstekst, maar ook tot een betere interpretatie van het werk.

Deze publicatie bevat essays van Yves T'Sjoen, Marcel De Smedt, H.T.M. van Vliet, Joke Debusschere, Dirk Van Hulle, Domenico Fiormonte & Cinzia Pusceddu en Peter Shillingsburg. De eerste vier bijdragen verschijnen in het Nederlands, de laatste drie in het Engels. Edward Vanhoutte schreef een inleidende tekst, en achteraan in het boek zijn van alle essays samenvattingen opgenomen in het Engels.

Bestel deze publicatie

Vul onderstaand formulier in zodat wij de publicatie die u wenst, kunnen opsturen. Wij houden u op de hoogte van de verzending.