Koarle! Karel Van Wijnendaele. Vader van de Ronde van Vlaanderen. Pinguin Productions – Lannoo, 2006. 184 p., ill., gebonden.

Koarle! Karel Van Wijnendaele. Vader van de Ronde van Vlaanderen.

Frederik Backelandt, Patrick Cornillie en Rik Vanwalleghem

Edities, Gedrukt, CD-ROM
2006
ISBN 90-209-6547-6
€ 39,95
  Bestel

Karel Van Wijnendaele riep de krant Sportwereld in het leven en organiseerde in 1913 de eerste Ronde van Vlaanderen. Hij was journalist, wedstrijdorganisator, radiocommentator, bondsleider, selectieheer, mentor, manager en biechtvader.

In dit lijvige boek hebben de auteurs Frederik Backelandt, Patrick Cornillie en Rik Vanwalleghem het leven van Karel Van Wijnendaele geschetst. In een apart hoofdstuk van het CTB gaat Claudine de Muynck dieper in op de taalkundige bijzonderheden van Van Wijnendaeles journalistieke werk.

De extra cd-rom presenteert unieke beelden uit het VRT-archief en originele fragmenten met de stem van Karel Van Wijnendaele. Daarnaast bevat hij ook een volledige leeseditie van Het Rijke Vlaamsche Wielerleven (1942-1943). Christophe Van der Vorst, wetenschappelijk medewerker van het CTB, zorgde voor de leestekst van deze verzameling journalistieke teksten van Van Wijnendaele.

Bestel deze publicatie

Vul onderstaand formulier in zodat wij de publicatie die u wenst, kunnen opsturen. Wij houden u op de hoogte van de verzending.