In het Klad. Tekstgenetische studies. Antwerpen: AMVC, 1999. 176 p.

In het Klad

Dirk Van Hulle & Edward Vanhoutte (red.)

Studies, Gedrukt
1999
ISBN 90-76785-01-5
€ 9,90
  Bestel

Hoeveel manuscripten liggen er in literaire archieven opgeborgen zonder ooit geconsulteerd te worden? Het archief is geen schrijn waarin alleen gewaakt wordt over de authenticiteit van het literaire patrimonium als een verzameling dorre relikwie├źn. Het is een plek waar iedereen getuige kan zijn van het meest dynamische aspect van literaire teksten: hun ontstaansproces.

Dit boek is een staalkaart van het genetisch literatuuronderzoek dat in de lage landen wordt verricht. Het geeft een nauwkeurig beeld van de verschillende invalshoeken van waaruit het totstandkomen van literaire werken kan worden benaderd. De bijdragen over o.a. Willem Elsschot, Gerrit Achterberg, Guido Gezelle, Richard Minne, James Joyce, Samuel Beckett en Maurice Gilliams zijn van de hand van Pol Hoste, Dirk Van Hulle, Marcel De Smedt, Peter De Bruijn, An De Vos, Yves T'Sjoen, Ingeborg Landuyt, Adriaan van der Weel & Ruud Hisgen, Geert Buelens en Yves van der Fraenen.

Bestel deze publicatie

Vul onderstaand formulier in zodat wij de publicatie die u wenst, kunnen opsturen. Wij houden u op de hoogte van de verzending.