Tijdelijk bij het CTB: Rafaël Adriaen

Twee masterstudenten en een doctoraatsstudente versterken de komende weken ons team. Vandaag stelt Rafaël Adriaen zich voor.

{entry_title}

Mijn hele jonge leven heb ik doorgebracht in (de omstreken van) de stad waar ik geboren ben, Brugge. In die tijd verslond ik fantasy-literatuur. Hoewel dat genre altijd mijn belangstelling zal blijven genieten, breidde mijn interesse zich steeds verder uit naar de historische wereldliteratuur.

Vier jaar geleden besloot ik mijn interesse te volgen naar de Universiteit Gent, waar ik de afstudeerrichting Nederlands-Spaans koos in de bacheloropleiding Taal- en Letterkunde. Hierna stroomde ik, opnieuw mijn interesse volgend, door naar de master Historische Taal- en Letterkunde.

Ik heb de KANTL als stageplaats gekozen om op een meer praktische wijze met de Nederlandstalige literatuur in aanraking te komen. Binnen de KANTL is mijn taak tweedelig. In de eerste plaats ga ik na in welke mate de werken van de Nederlandstalige canonauteurs verschenen zijn in Spaanse en Italiaanse vertalingen. Het andere deel bestaat eruit om mee te helpen met de dagelijkse werking van de vaste medewerkers.

Weer thuis blijk ik opnieuw met een boek in mijn handen te vinden: ik word de literatuur nooit beu.

  Deel deze pagina