Tijdelijk bij het CTB: Michiel Dumarey

Twee masterstudenten en een doctoraatsstudente versterken de komende weken ons team. Vandaag stelt Michiel Dumarey zich voor.

{entry_title}

Ik ben geboren in Oostende, en hoewel ik nog steeds verliefd ben op de zee, leidde mijn interesse voor literatuur me naar Gent, waar ik aan de universiteit Nederlandse en Engelse taal- en letterkunde heb gestudeerd.

Momenteel werk ik er mijn master Vergelijkende Moderne Letterkunde af, maar daarnaast durf ik zelf ook nu en dan iets te schrijven (o.a. een toneelstuk – Dadendrang – in samenwerking met enkele medestudenten).

Mijn keuze voor de KANTL en het CTB als stageplaats vloeide vooral voort uit een prangende nieuwsgierigheid naar de rol die literatuur(onderzoek) buiten de muren van de universiteit kan spelen. Binnen de KANTL heb ik de taak gekregen om de receptie van het literaire canonproject te evalueren en volg ik op welke nieuwe uitgaven er inmiddels van (of over) de auteurs uit de canon zijn verschenen.

Daarnaast assisteer ik ook de vaste medewerkers met de dagelijkse werking van de KANTL. Na mijn uren op de Academie lees ik momenteel vooral Nederlandstalige (canon)klassiekers in boekvorm en hedendaagse Engelse romans op een e-reader.

  Deel deze pagina