Nieuwe publicatie: brieven van Streuvels aan Duitse uitgevers

In 2014 publiceerde het CTB de correspondentie van Stijn Streuvels met zijn Nederlandstalige uitgevers. Op 16 maart voegen we daar Streuvels' briefwisseling met zijn Duitstalige uitgevers aan toe.

{entry_title}

In het najaar van 2014 publiceerde het CTB de correspondentie van Stijn Streuvels met zijn Nederlandstalige uitgevers. Het was de eerste grote stap in de voltooiing van een project dat al in de begindagen van het CTB (oktober 2000) was opgestart.

Door ook Streuvels’ correspondentie met zijn Duitstalige uitgevers te publiceren, zetten we nu de tweede (en laatste) stap van dit grote project. Bovenop de 1.935 eerder gepubliceerde Nederlandstalige brieven gaat het om nog eens bijna 600 brieven van en aan uitgeverijen als Engelhorn, Insel, Wiener en Langen-Müller.

Behalve een kritische en een diplomatische transcriptie van de brieven bevat de editie ook een gedetailleerde beschrijving van alle relevante metadata. Van 2.287 brieven zijn digitale facsimile's in de editie opgenomen.

De brieven bevatten verwijzingen naar 818 personen, 178 werken van Streuvels, 658 andere werken en 255 titels van tijdschriften, en meer dan 10.000 annotaties.

Meer info over de presentatie van de brieven vind je hier.

  Deel deze pagina