Al 649 Gezelle brieven online

Het Gezelle brievenproject krijgt steeds meer vorm. Na de publicatie van de brieven tussen Guido Gezelle en de leraars van het Sint-Lodewijkscollege zijn we nu gestart met de volgende fase: de publicatie van de brieven tussen Gezelle en de leden van de KANTL.

{entry_title}

Sinds de start van het project zijn al meer dan zeshonderd brieven digitaal ontsloten en beschikbaar gesteld voor het grote publiek en sinds maart 2020 wordt er door de vrijwilligers gewerkt aan de briefwisseling tussen Gezelle en leden van de KANTL, waar Gezelle stichtend lid van was.

Ondertussen kan je al meer dan de helft van de KANTL correspondenten ontmoeten, waaronder ook Gezelle's goede vriend Johan Winkler. Dankzij het werk van stagiaire Sofie Meneve staan de brieven uit de ontmoetingsjaren van Gezelle en Winkler reeds online. Het volledige interview met Sofie waarin ze over haar stage vertelt, kan je hier lezen.

Brieven van de overige leden zullen geleidelijk aan gepubliceerd worden en de volledige publicatie van de KANTL correspondentie wordt eind 2022 verwacht.

Lees hier de brieven van Gezelle

Het Gezelle brievenproject is een samenwerking tussen het Centrum voor Teksteditie en Bronnenstudie, de onderzoeksafdeling van de KANTL, het Guido Gezellearchief van de Openbare Bibliotheek Brugge, het Guido Gezellegenootschap en de Universiteit Antwerpen.

  Deel deze pagina